Πεντανόστιμη καλοκαιρινή μαρμελάδα φράουλα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη μαρμελάδα φράουλα από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Διαβάστε τη συνταγή για τη μαρμελάδα φράουλα:
Υλικά συνταγής:
500 γρ. φράουλες 250 γρ. ζάχαρη 1 κλωνάρι βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
2. Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Αφήστε μια απάντηση