Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου

  Ζυμαρικά, Σπαγγέτι

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τη μακαρονάδα με ψητά ντοματίνια, βότανα και ξυνομυζήθρα Πάρου:

Υλικά συνταγής:

Για τα ψητά ντοματίνια:

  • 300 γρ. ντοματίνια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (δυόσμος, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη)
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη μακαρονάδα:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
  • 250 γρ. ξυνομυζήθρα Παρου
  • 500 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες.
  • 1 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγα ψιλοκομμένα βότανα (δυόσμο, φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη) για το σερβίρισμα
  • Εκτέλεση:

    Για τα ψητά ντοματίνια

    1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, τα μυρωδικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200ºC για 10′-15′.

    Για τα ζυμαρικά

    2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σπασμένες τις σκελίδες σκόρδου.

    3. Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια με όλα τα ζουμιά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα.

    4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά για να κάνουμε λίγο πιο αραιή τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα βότανα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *