Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Χοιρινά φιλετάκια μαριναρισμένα με σκόρδο και γλυκιά σάλτσα

  Κρέας, Χοιρινό

Μια νόστιμη, γλυκιά μαρινάδα για χοιρινά φιλετάκια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τα γλυκά χοιρινά φιλετάκια.

Διαβάστε τη συνταγή για τα χοιρινά φιλετάκια:

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Έτοιμο: 8μιση ώρες

Μερίδες: 4 μερίδες

Υλικά συνταγής:

 

  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  •  

  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  •  

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  •  

  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  •  

  • 1 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  •  

  • 4 χοιρινά φιλετάκια
  • Εκτέλεση:

    1. Ανακατέψτε τη μουστάρδα, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το πιπέρι, και σιρόπι σφενδάμου.

    2. Βάλτε τα χοιρινά φιλετάκια σε ένα πιάτο με τη μαρινάδα για λίγες ώρες στο ψυγείο (καλό είναι να το έχετε ετοιμασει από το βράδυ).

    3. Προθερμάνετε το γκριλ για μέτρια φωτιά στους 180 βαθμούς.

    4. Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από τη μαρινάδα. Μεταφέρουμε υπόλοιπη μαρινάτα σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

    5. Βάλτε τα χοιρινά φιλετάκια στο φούρνο περιχύνοντας σιγά σιγά τη μαρινάδα.. Αποφύγετε τη χρήση υψηλών θερμοκρασιών, γιατι η μαρινάδα θα καεί.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *