Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος (Μπαρμπαρίγου)

  Γλυκά, Καραμέλες, Σουφλέ

Πεντανόστιμο σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τη συνταγή για το σουφλέ σοκολάτας.

Διαβάστε τη συνταγή για το σουφλέ σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος:

Mερίδες: 10
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα 60%
  • 4 αβγά
  • 4 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • Για τα φορμάκια

  • βούτυρο μαλακό
  • αλεύρι
  • Για την καραμέλα γάλακτος

  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος NOYNOY 35%
  • 2 πρέζες ανθός αλατιού
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200ºC. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκια και τα παγώνουμε για 2′ στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε αλεύρι να ντυθούν καλά βάση και πλαϊνά από τα φορμάκια. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

    2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να γίνει χλιαρό.

    3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6′-7′ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στα αβγά και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε για να ενωθούν.

    4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μίγμα και αναδιπλώνουμε με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να ενσωματωθεί στα υλικά.

    5. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′. Περιχύνουμε με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

    7. Για την καραμέλα γάλακτος.

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4′-5′, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει προτού τη σερβίρουμε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *