Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πένες με σπιτική σάλτσα ντομάτας και τόνου

  Ζυμαρικά, Πένες

Ωραίο μεσογειακό, νηστίσιμο και υγειινό πιάτο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για τις πένες με σάλτσα ντομάτας και τόνου:

Εκτέλεση: 40 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

  • 400 γραμμάρια πένες
  • 3 μεσαίες ντομάτες χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού λεπτοκομμένα
  • 400 γραμμάρια τόνος κονσέρβας σε νερό στραγγισμένο
  • 60 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • Εκτέλεση:

    1. Βάλτε τις πένες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να σκεπάσετε με το καπάκι του σκεύους και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε τα ζεστά.

    2. Βάλτε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, τον τόνο, τα ζυμαρικά και το ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα, τινάζοντας το μπολ ελαφρά πάνω-κάτω.

    Tips

    Πολύ νερό στη κατσαρόλα των ζυμαρικών.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *