Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Παπαρδέλες με μανιτάρια (Πετρετζίκης)

  Ζυμαρικά, Παπαρδέλες

Μία απλή και νόστιμη συνταγή. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις παπαρδέλες με μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για τις παπαρδέλες με μανιτάρια:

Εκτέλεση: 20 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

  • 350 γραμμάρια Παπαρδέλες
  • 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο Ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα 4
  • Μαιντανός Ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο
  • 4 κουταλιές της σούπας Κρέμα γάλακτος
  • Εκτέλεση:

    1. Σε καυτό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά αν είναι φρέσκα (αν δεν είναι φρέσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).

    2. Την ίδια στιγμή που βράζουμε τα ζυμαρικά, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε απαλά για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά (τα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο).

    3. Σουρώνουμε τις παπαρδέλες και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μαϊντανό και αρκετό αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Tips

    Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη γαλοπούλα ή ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *