Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Εύκολη σπιτική μπουγάτσα (Πετρετζίκης)

  Γλυκά, Μπουγάτσα

Δεν υπάρχει πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη! Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη σπιτική μπουγάτσα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για τη σπιτική μπουγάτσα:

Εκτέλεση: 1 ώρα

Υλικά συνταγής:

  • 270 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά και 2 κρόκοι
  • 400 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγη μαύρη ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Εκτέλεση:

    1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

    2. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι μας με ένα πινέλο.

    3. Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο, το κάνουμε σαν πατσαβούρι και το βάζουμε στο ταψί.. Σύνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

    4. Αν μείνει βούτυρο το βάζουμε από πάνω.

    5. Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας. Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω…

    6. Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα γάλακτος. Απλά χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από το φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180 και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα.

    7. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα…

    8. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *