Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κλασσική Μαγειρίτσα (Ηλίας Μαμαλάκης)

  Αρνάκι, Κρέας, Μαγειρευτά, Μαγειρίτσα

Μία κλασσική συνταγή μαγειρίτσας για το βράδυ της Ανάστασης από τον Ηλία Μαμαλάκη. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τη μαγειρίτσα του Μαμαλάκη:

Μερίδες: 6 – 8

  • 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,2 κιλά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 300 γραμ τρυφερά φύλλα από αντίδια
  • ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 1 ½ φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό. Τη βγάζουμε, τη καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.

    2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.

    3. Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.

    4. Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού. Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε , τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα.

    5. Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από τη κατσαρόλα μας.

    6. Αδειάζουμε το αβγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

    Tips

    Μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε μέσα και 1 φλιτζ τσαγιού ρύζι για σούπα. Επίσης αντί να κάνετε αβγολέμονο να προσθέσετε 3-4 ψιλοκομμένες ντομάτες. Είναι θέμα γούστου.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *