Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Λινγκουίνι με μεθυσμένα θαλασσινά και σάλτσα πέστο

  Γαρίδες, Ζυμαρικά, Θαλασσινά, Καλαμαράκια, Λινγκουίνι

Πεντανόστιμη συνταγή ζυμαρικών λινγκουίνι με μεθυσμένα θαλασσινά και σάλτσα πέστο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τα λιγκουίνι με τα μεθυσμένα θαλασσινά και τη σάλτσα πέστο:

Υλικά συνταγής:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 βάζα σπιτική σάλτσα πέστο
  • 1 συσκευασία λινγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2′ λιγότερο απ’όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

    2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2′ ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα.

    3. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά.

    4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2′.

    5. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *