Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Λεμονάτες πατάτες με λαδορίγανη και μουστάρδα (Μπαρμπαρίγου)

  Πατάτα

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας αφού θα τις καταναλώσουμε με τη φλούδα τους. Προηγουμένως πρέπει να τις τρίψουμε και να τις πλύνουμε πάρα πολύ καλά.

Διαβάστε τη συνταγή για τις λεμονάτες πατάτες με λαδορίγανη και μουστάρδα:

Mερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 90 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια(το χυμό)
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι(το χυμό)
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Εκτέλεση:

    1. Διαλέγουμε μικρές πατατούλες νέας σοδειάς. Θα τις πλένουμε σχολαστικά και θα τρίψουμε καλά τη φλούδα τους γιατί θα μαγειρευτούν με αυτή.

    2. Τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ζωμό (ή νερό), ολόκληρο το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τις ανακατεύουμε καλά.

    3. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω από το χείλος του ταψιού.

    4. Ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα.

    5. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ μέχρι να μελώσουν μέχρι μέσα και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *