Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πασχαλινά μπισκοτένια τσουρεκάκια: η μυστική συνταγή για κουλουράκια (Μπαρμπαρίγου)

  Γλυκά, Κουλουράκια

Πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε βήμα βήμα τη μυστική της συνταγή.

Διαβάστε τη συνταγή για τα κουλουρακια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Ψήσιμο: 40 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 250 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 πορτοκάλια ζουμερά, θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα (ακέρωτα και βιολογικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 700 γραμμ. περίπου (όσο πάρει)
  • Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • διάλυμα αυγού για το άλειμμα
  • Εκτέλεση:

    1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με το σύρμα για 5΄-6΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα, για 6΄-7΄ επιπλέον. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, πάνω από τον κάδο γιατί φουσκώνει και χύνεται, και τον προσθέτουμε στο μείγμα.

    2. Λίγο λίγο, και ζυμώνοντας με το χέρι, προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30΄. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 C για 25΄-30΄, να ροδίσουν.

    Να θυμάστε

    Μπορεί να τα λέμε στα νησιά του Αιγαίου μπισκοτένια τσουρεκάκια, ωστόσο πρόκειται για κουλουράκια μυρωδάτα, αφράτα και λαχταριστά.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *