Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ψαρονέφρι με σταφύλι και γλυκό κρασί

  Κρέας, Ψαρονέφρι

Πεντανόστιμο πιάτο που θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας με ιδιαίτερες γεύσεις. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τις συνταγές στο Αθηνόραμα.

Διαβάστε τη συνταγή για το ψαρονέφρι με σταφύλι και γλυκό κρασί:

Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό ψαρονέφρι (ολόκληρα φιλέτα)
  • 400 γρ. ρώγες από λευκό σταφύλι (χωρίς σπόρους)
  • 3 καρότα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 αβγό (τον κρόκο)
  • 2 κ.σ. βούτυρο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσ. Μαυροδάφνη
  • 1 κ.κ. θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγοι κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση:

    1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°. Πλένουμε το ψαρονέφρι και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Το αλείφουμε με 2 κουτ. σούπας λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους, βουτυρωμένο.

    2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα καρότα. Τα ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ με μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και κόκκους πιπέρι, και τα στρώνουμε πάνω στο ψαρονέφρι.

    3. Αραδιάζουμε γύρω γύρω το σταφύλι, το θυμάρι, τη δάφνη και σκορπίζουμε επάνω μικρά κομματάκια βούτυρο. Ρίχνουμε στον πάτο 3-4 κουτ. σούπας νερό και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, στην αρχή σκεπασμένο, για 10 λεπτά.

    4. Το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων), ελέγχοντας ενδιαμέσως αν χρειάζεται κι άλλο νερό.

    5. Το γυρίζουμε μια φορά και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Λίγα λεπτά πριν το βγάλουμε, ρίχνουμε το κρασί για να αναμειχθεί με τους χυμούς του κρέατος. Βάζουμε το κρέας με τα σταφύλια σε πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα του.

    6. Τη βάζουμε σε τηγανάκι, ρίχνουμε τον κρόκο του αβγού και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Περιχύνουμε το κρέας και σερβίρουμε.

    7. Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αβγό, πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μούλτι.

    athinorama.gr

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *