Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πράσινη σαλάτα με φρούτα και μανούρι (Μπαρμπαρίγου)

  Πράσινη σαλάτα, Σαλάτες

Μια ελαφριά σαλάτα με φίνα γεύση που ταιριάζει πολυ με πιάτα με κρέας. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για την πράσινη σαλάτα με φρούτα και μανούρι:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

  • 200γρ. διάφορες πράσινες σαλάτες
  • 1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
  • 2 κ.σ. σπόρους όπως κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κλπ
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο κρανμπερι ή σταφίδες
  • 1/2 καθαρισμένο ρόδι
  • 100 γρ. μανούρι σε κυβάκια
  • Για τη σος:

  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα
  • 1 κ.γ. Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Εκτέλεση:

    1. Στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, το κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.

    2. Για τη σος: Σε ένα μπρίκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τον συμπυκνώνουμε, δηλαδή βράζουμε να μειωθεί στο 1/3 του όγκου του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι και με το σύρμα χτυπάμε να πυκνώσει. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *