Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πεντανόστιμα πατατοπιτάκια

  Πατάτα, Πατατόπιτα, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Πεντανόστιμα μικρά νηστίσιμα πατατοπιτάκια. Μία πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα πατατοπιτάκια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για τα πατατοπιτάκια:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Μερίδες: 24

Υλικά συνταγής:

  • μισό κιλό γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλιτζανιού αποβουτυρωμένο γάλα εβαπορέ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Για τη ζύμη:

  • 300 γρ νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 600 γρ αλεύρι
  • λίγη ζάχαρη
  • Εκτέλεση:

    1. Σε 1 μπόλ διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο, λίγο. Φτιάχνουμε 1 ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει, για 1 ώρα.

    2. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και βράστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίξτε τες και λιώστε τες με ένα πιρούνι.

    3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

    4. Βάλτε τον πουρέ πατάτας σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα, τα ασπράδια αυγών, τη μαύρη και λευκή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνει ένας πουρές.

    5. Μόλις φουσκώσει η ζύμη φτιάχνουμε μικρά πιτάκια και με ένα κουτάλι γεμίζουμε με τον πουρέ που φτιάξαμε.

    6. Τοποθετούμε τα πατατοπιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

    7. Ψήνετε στους 180 για 20 – 30 λεπτά.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *