Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Νηστίσιμη πικάντικη μελιτζανοσαλάτα (Μπαρμπαρίγου)

  Μελιτζανοσαλάτα, Σαλάτες

Πεντανόστιμη νηστίσιμη μελιτζανοσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη μελιτζανοσαλάτα για την Καθαρά Δευτέρα.

Διαβάστε τη συνταγή για τη μελιτζανοσαλάτα:

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά συνταγής:

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών τριμμένων (ξερό κόλιανδρο, κάρι, τζίντζερ, κύμινο, μπούκοβο)
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Εκτέλεση:

    1. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες σε όλες τις πλευρές και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 45′ περίπου (καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμες αν, όταν τις τρυπήσουμε, διαπιστώσουμε πως είναι μαλακές). Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κλείνουμε σε πλαστική σακούλα για 10′.

    2. Τις ξεφλουδίσουμε και βάζουμε την ψίχα τους σε ένα σουρωτήρι. Μόλις στραγγίσει από τα υγρά, την ψιλοκόβουμε και την αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα με κριτσίνια.

    3. Εάν προσθέσουμε 2 κ.σ. Στραγγιστό γιαούρτι, θα δώσουμε στη σαλάτα μια νότα δροσιάς, ενώ αν προτιμάμε τις καπνιστές γεύσεις, μπορούμε, πριν βάλουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, να τις περάσουμε από ένα καμινέτο για να καεί η φλούδα τους

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *