Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα (Παρλιάρος)

  Γλυκά, Μωσαϊκό, Χαλβάς

Πεντανόστιμο ξεχωριστό μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε τη συνταγή για το μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα:

Υλικά συνταγής:

  • 350 γρ. μακεδονικό ταχίνι με κακάο
  • 60 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 1 κουτάλι σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ
  • 400 γρ. μακεδονικός χαλβάς με αμύγδαλα
  • 200 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση βανίλια
  • Εκτέλεση:

    1. Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το σησαμέλαιο και ενσωματώνουμε το ταχίνι με κακάο. Κόβουμε σε κύβους τον χαλβά με αμύγδαλα και τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.

    2. Αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, τοποθετώντας στο εσωτερικό της μία λαδόκολλα ή μια μεμβράνη. Κόβουμε τον χαλβά με γεύση βανίλια σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *