Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα (Μπαρμπαρίγου)

  Ζυμαρικά, Ταλιατέλες

Πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τις ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα.

Διαβάστε τη συνταγή για τις ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 5

Υλικά συνταγής:

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 3 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Εκτέλεση:

    1. Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα. Τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα.

    2. Αφήνουμε για 2′ και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Βράζουμε για 5′ λεπτά.

    3. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα.

    4. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα. Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία. Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *