Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αγίου Βαλεντίνου: πάπια με σάλτσα φρούτο του πάθους και πορτοκάλι

  Κρέας, Πάπια

Ένα τέλειο πιάτο για ένα ρομαντικό δείπνο με τον/ την σύντροφό σας. Διαβάστε πώς να απογειώσετε την βραδιά με ένα υπέροχο πιάτο.

Διαβάστε τη συνταγή για την πάπια με σάλτσα φρούτο του πάθους και πορτοκάλι:

Προετοιμασία: 30 – 40 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

  • 2 στήθη πάπιας φιλέτα
  • 2 φρούτα του πάθους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • ρόκα και ρύζι για συνοδευτικά
  • Εκτέλεση:

    1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τα στήθη πάπιας για 5 – 6 λεπτά, μέχρι το δέρμα είναι χρυσή. Γυρίστε τους πάνω και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

    2. Τσιγαρίστε στο λάδι το σκόρδο και προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και του φρούτου του πάθους, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας και αφήστε να σιγοβράσει για 7 – 10 λεπτά.

    3. Βάλτε πάλι τα φιλέτα πάπιας στο τηγάνι με τη σάλτσα για 2 λεπτά.

    4. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα με φρούτο του πάθους και πορτοκάλι και σαλάτα ρόκα και ρύζι.

    Tips

    Προσθέστε στη διακόσμηση του πιάτου τα μαύρα κουκούτσια από το φρούτο του πάθους.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *