Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί και μανιτάρια (Πετρετζίκης)

  Λαδερά

Νόστιμο και οικονομικό πιάτο. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τα γεμιστά κολοκυθάκια από τον Άκη Πετρετζίκη.

Διαβάστε τη συνταγή για τα γεμιστά κολοκυθάκια:

Εκτέλεση: 1 ώρα και 10 λεπτά

Μερίδες: 2

Υλικά συνταγής:

  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 250 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα
  • 250 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 κονσέρβα έτοιμη σάλτσα ντομάτας(400 γρ.)
  • 200 ml νερό
  • σέλερυ
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • θυμάρι
  • δενδρολίβανο
  • ρίγανη
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το σέλερυ, τη γαλοπούλα, το εσωτερικό απο τα κολοκύθια και τα μανιτάρια για 10 λεπτά.

    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα αυγό και το μισό τυρί. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια και ρίχνουμε την ντομάτα στο ταψί και το νερό.

    3. Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς.

    Tips

    Προσοχή στο πόσο άμυλο έχει η γαλοπούλα σας.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *