Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σοκολατόπιτα με τρεις σοκολάτες και μπισκότα OREO (Μπαρμπαρίγου)

  Γλυκά, Σοκολατόπιτα

Πεντανόστιμη σοκολατόπιτα με τρεις σοκολάτες και μπισκότα OREO. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την σοκολατόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Διαβάστε τη συνταγή για τη σοκολατόπιτα:

Υλικά συνταγής:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 4 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
  • 2 πρέζες ανθός αλατιού
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 250 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 250 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 2 συσκευασίες double OREO
  • Εκτέλεση

    1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τα φουντούκια αφού κρυώσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    2. Ψιλοκόβουμε τις δυο σοκολάτες γάλακτος και την πικρή και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνουν.

    3. Χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ για 5′ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσουν και να ασπρίζουν. Έτσι εξουδετερώνουμε την μυρωδιά του αβγού.

    4. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, το κονιάκ και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε το μίγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε το φουντούκι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τελος σπάμε σε κομμάτια την μια συσκευασία OREO και τη ρίχνουμε στο μίγμα, μαζι με την λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε.

    5. Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε, το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο, μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μισό μείγμα, κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα OREO και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

    6. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15′. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και την σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *