Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Χορταστική oμελέτα φούρνου με λουκάνικο, πατάτες και τυρί (Μπαρμπαρίγου)

  Ομελέτα

Πεντανόστιμη χορταστική oμελέτα φούρνου με λουκάνικο, πατάτες, τυρί και φανταστικά ροκφοροψωμάκια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή για την ομελέτα φούρνου με λουκάνικο, πατάτες, τυρί:

Υλικά συνταγής:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 5-6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 4 πατάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
  • 2 αβγά 1/2 φλ.
  • γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φέτα σε τρίμα λίγη φρυγανιά
  • Εκτέλεση:

    Εκτέλεση

    1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Όχι να τηγάνι στους και κάνουν κρούστα. Απλά να μελώσουν.

    2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5′ να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους.

    3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα κι αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά. Λαδώνουμε πυρίμαχο τετράγωνο ταψάκι. Πασπαλίζουμε φρυγανιά και στα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάζουμε τα λαχανικά με τα λουκάνικα στο ταψί.

    4. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.

    5. Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160ºC μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα η ομελέτα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.

    Περισσότερες συνταγές με:

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *