Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Λαχανοντολμάδες

  Λαχανοντολμάδες, Μαγειρευτά

Πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες με ψαγμένα υλικά. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή για τους λαχανοντολμάδες.

Διαβάστε τη συνταγή για τους λαχανοντολμάδες:

Εκτέλεση: 3 ώρες

Υλικά:

για τη γέμιση

  • 500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άνιθο ψιλοκομμένο
  • αρκετό κύμινο
  • 150 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • για το ζωμό

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο σέλινο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
  • για το αυγολέμονο

  • 4 Κρόκοι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Εκτέλεση:

    1. Τυλίγουμε το λάχανο με διαφανή μεμβράνη και ψήνουμε στα μικροκύματα για 15′ σε μέτρια “φωτιά”.

    2. Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε στην βάση της κατσαρόλας τα υλικά για τον ζωμό και καλύπτουμε με φύλλα λάχανο.

    3. Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και στιβάζουμε σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο, σκεπάζουμε με λάχανο και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω.

    4. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 1/2 ώρα.

    5. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας σε μπεν μαρί κρόκους και λεμόνι προσθέτοντας σιγά σιγά τον ζωμό από τους λαχανοντολμάδες.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *