Νόστιμο και υγιεινό πιάτο για όλα τα γούστα. Διαβάστε τις οδηγίες για την κοτοσαλάτα με αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Διαβάστε τη συνταγή για την κοτοσαλάτα με αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι:
Υλικά συνταγής
Για την κοτοσαλάτα
Για τις αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ,να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Για τις πίτες, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι ελαστική. Πασπαλίζουμε αλεύρι σε μπολ. Την βάζουμε μέσα και την καλύπτουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Την χωρίζουμε σε 8 -10 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε αλεύρι. Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτές πίτες.
Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ακουμπάμε στο φούρνο λαμαρίνα από την ανάποδη να κάψει καλά. Ακουμπάμε επάνω την πίτα. Μόλις αρχίσει και γίνεται σα μπαλόνι μετά από 1½ λεπτό ,την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί λίγο κι από την άλλη. Βγάλτε τις όσο είναι ανοιχτόχρωμες. Μην τις ξεροψήνετε γιατί σκληραίνουν.
Αφήστε μια απάντηση