Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Συγκλονιστικά γιαουρτλού κεμπάμπ με σάλτσα εζμέ (Μπαρμπαρίγου)

  Κρέας

Πεντανόστιμα γιαουρτλού κεμπάμπ με σάλτσα εζμέ. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τα γιαουρτλού κεμπάμπ με σάλτσα εζμέ.

Διαβάστε τη συνταγή για τα γιαουρτλού κεμπάμπ με σάλτσα εζμέ:

Mερίδες: 14

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου ή σπιτικές)
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γεμάτες πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. τσιμένι (μείγμα μπαχαρικών)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πίτες για σουβλάκι
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • Για τη σάλτσα εζμέ

  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο
  • ντομάτες
  • πιπεριά
  • κρεμμύδι
  • μαϊντανό
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Εκτέλεση

    1. Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο. Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος). Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα, το τσιμένι και το αλατοπίπερο.

    2. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.

    3. Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *