Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Η σπιτική νόστιμη μηλόπιτα της γιαγιάς

  Πίτες, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Η πιο νόστιμη σπιτική μηλόπιτα της γιαγιάς. Διαβάστε τη συνταγή για τη νόστιμη μηλόπιτα της και τις οδηγίες βήμα βήμα.

Διαβάστε τη συνταγή της μηλόπιτας:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά:

  • 1 ζύμη για διπλή κρούστα πιτών 9 ίντσας
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι συσκεύασε την μαύρη ζάχαρη
  • 8 μήλα αποφλοιωμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένες

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε με το αλεύρι για να σχηματίσουν μια πάστα. Προσθέστε το νερό, τη λευκή ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη και αφήνετε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει.

2. Τοποθετήστε την κάτω κρούστα στο τηγάνι σας. Γεμίστε με μήλα. Καλύψτε με ένα πλέγμα κρούστα για πίτες (lattice work crust). Ήπια χύστε τη ζάχαρη και το βούτυρο υγρό πέρα από την κρούστα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά, έτσι ώστε να μην τρέξει.

3. Ψήστε 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς C. Συνεχίσει το ψήσιμο για 35 έως 45 λεπτά, έως ότου τα μήλα είναι μαλακά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *