Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πεντανόστιμο ελαφρύ σουφλέ

  Ζυμαρικά, Πένες, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Σουφλέ

Το πιο νόστιμο και ελαφρύ σουφλέ που δοκιμάσατε. Διαβάστε τις οδηγίες για το σουφλέ με πέννες και κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε τη συνταγή για το σουφλέ:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 45 – 50 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 πακέτο πέννες (μισό κιλό)
  • 1 μπουκαλάκι κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση NOYNOY Telia light)
  • 1 μεγάλη πιπεριά κίτρινη κομμένη
  • 15 – 20 φέτες γαλοπούλα κομμένες
  • 1 σακουλάκι τριμμένο Ένταμ
  • 1 σακουλάκι τριμμένο Έμενταλ
  • μία κουταλιά της σούπας λάδι
  • βούτυρο

Προετοιμασία:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

2. Βράστε τις πέννες για περίπου 6 λεπτά και σουρώστε.

3. Τσιγαρίστε με μία κουταλιά λάδι τη γαλοπούλα με την πιπεριά.

4. Βουτυρώστε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και τοποθετήστε τις πέννες.

5. Ανακατέψτε με τις πέννες τη γαλοπούλα, την πιπεριά και λίγο τυρί.

6. Μετά απλώστε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τις πέννες.

8. Περιλούστε τις πέννες αφού έχετε απλώσει το τυρί, την κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να κατέβει σιγά σιγά.

9. Βάλτε το σουφλέ στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε τη συνταγή για την αυθεντική σαλάτα Ceasar.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *