Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αυθεντική σαλάτα Caesar

  Caesar, Σαλάτες

Η αυθεντική, νόστιμη σαλάτα Caesar. Διαβάστε πώς να φτιάξετε μόνοι σας τα κρουτόν και να φτιάξετε τη σαλάτα Caesar.

Διαβάστε τη συνταγή για τη σαλάτα Caesar:

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 10 λεπτά

Υλικά:

Για τα κρουτόν:

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο, αλατισμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μισό καρβέλι χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα κομμένο σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μία πρέζα κόκκικο καυτερό πιπέρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια (πλύνετε καλά)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Για τα κρουτόν:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς Κελσίου.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάδι με το βούτυρο και προσθέστε τους κύβους ψωμιού.

3. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο καυτερό πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.

4. Βάλτε τα ψωμάκια σε ένα ταψί και ψήστε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι τα κρουτόν να γίνου χρυσά.

Για τη σαλάτα:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα βάλτε τα φιλέτα αντσούγιας με το σκόρδο και το αλάτι. Με δύο πιρούνια πολτοποιείστε στο σκόρδο με τα φιλέτα αντσούγιας.

2. Με ένα πιρούνι χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα.

3. Κόβετε τα φύλλα του μαρουλιού.

4. Προσθέστε στο μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κρουτόν και την παρμεζάνα.

Σημείωση:

Ωμά αυγά δεν κάνει να καταναλώνετε από έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά ή κάποιος που έχει πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε τη συνταγή για σαλάτα σπανάκι με κοτόπουλο, αβοκάντο και φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *