Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μπισκότα αμυγδάλου με κράνμπερι

  Γλυκά, Μπισκότα

Τέλεια συνταγή για τραγανά μπισκότα αμυγδάλου με κράνμπερι για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας!

Διαβάστε τη συνταγή Μπισκότα αμυγδάλου με κράνμπερι:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Αναμονή: 45 λεπτά

Ψήσιμο: 10-12 λεπτά

Υλικά για περίπου 40 μπισκότα αμυγδάλου:

  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κ.γλ. εσάνς αμυγδάλου (αν δεν έχουμε βάζουμε 1 κ.γλ. βανίλια)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα με τον φλοιό τους, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα σκόνη

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και την αμυγδαλόσκονη.

2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, την εσάνς αμυγδάλου και το ξύσμα πορτοκάλι.

3. Αδειάζουμε τα στερεά υλικά από το μπολ στον κάδο του μίξερ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

4. Τελευταία ενσωματώνουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα cranberries.

5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια δίνουμε στο ζυμάρι σχήμα ρολού, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 45′ να σφίξει.

6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και κόβουμε μπισκότα πάχους 1/2 εκ.

7. Απλώνουμε τα κούκις σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 10-12′. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *