Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σύκα με προσούτο και πικάντικη βινεγκρέτ

  Κρύα ορεκτικά, Ορεκτικά

Να μια ωραία συνταγή για τα τελευταία σύκα του καλοκαιριού, με προσούτο και ρόκα, ας τα απολαύσουμε μαζί με ένα ποτήρι κρασί!

Διαβάστε τη συνταγή Σύκα με προσούτο και πικάντικη βινεγκρέτ:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 σύκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
  • προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας, σε λεπτές φέτες
  • φύλλα ρόκας πλυμένα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μικρό σκεύος αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο και αλάτι-πιπέρι και φτιάχνουμε μια σως.

2. Περιχύνουμε τα σύκα, κομμένα σε τέταρτα, και τη ρόκα. Φροντίζουμε να βραχούν καλά.

3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω. Τα σιγοψήνουμε για 2′, ρίχνοντας και λίγη από τη μαρινάδα τους. Τα αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε ακόμη 2-3′, και πάλι ραντίζοντάς τα με λίγη μαρινάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Παίρνουμε κάθε κομμάτι σύκο και τοποθετούμε πάνω του ένα φύλλο ρόκας. Με προσοχή τυλίγουμε το σύκο και τη ρόκα με ένα κομμάτι προσούτο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

5. Σερβίρουμε το ορεκτικό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *