Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Τόνος σουβλάκι με αβοκάντο

  Τόνος, Ψάρι

Ο τόνος μετατρέπεται σε σουβλάκι, μια συνταγή με αβοκάντο και μυρωδικά χωρίς πολύ κόπο που θα σας ανταμείψει!

Διαβάστε τη συνταγή Τόνος σουβλάκι με αβοκάντο:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 10 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

  • 500 γρ. τόνος φρέσκος φιλέτο σε φέτες
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • χυμός από 2 λάιμ ή λεμόνι
  • 1/2-1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1/4 φλ. φύλλα δυόσμου
  • 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ξυλάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και κόβουμε τον τόνο σε μέτριους κύβους. Το ίδιο κάνουμε και με το αβοκάντο.

2. Βάζουμε σε ένα μπολ τον τόνο και σε ένα άλλο το αβοκάντο. Μοιράζουμε τη μαρινάδα στα 2 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 30′.

3. Περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι εναλλάξ τους κύβους τόνου-αβοκάντο και ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα μας για 2-4′ από κάθε πλευρά. Αν χρειαστεί τα βρέχουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα.

4. Μόλις ψηθεί ο τόνος αλατίζουμε τα σουβλάκια και σερβίρουμε αμέσως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *