Δοκιμάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια συνταγή για αλμυρή τάρτα με μοτσαρέλλα!
Διαβάστε τη συνταγή Τάρτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλλα:
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
Υλικά για μια τάρτα 28 εκ. :
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 φλ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαϊντανό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γλ. ρίγανη ξερή
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 230 γρ. ή 2 φλ. μοτσαρέλλα
- 2 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 έτοιμη ζύμη ψυγείου για τάρτα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι 6-8′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και αλάτι-πιπέρι. Αφήνουμε 1-2′ να μαραθούν και αποσύρουμε.
3. Σ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη μοτσαρέλλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά.
4. Στρώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτα ελαφρώς λαδωμένη ή στρωμένη με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με τη μουστάρδα και τη γεμίζουμε με τη γέμιση.
5. Ψήνουμε την τάρτα για 25-30′. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο της τάρτας, πρέπει να βγαίνει καθαρό.
6. Αφήνουμε να κρυώσει 10′ πριν σερβίρουμε!
Αφήστε μια απάντηση