Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Τάρτα με κολοκυθάκια και τυρί μοτσαρέλλα

  Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Τάρτες

Δοκιμάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια συνταγή για αλμυρή τάρτα με μοτσαρέλλα!

Διαβάστε τη συνταγή Τάρτα με κολοκυθάκια και μοτσαρέλλα:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 25-30 λεπτά

Υλικά για μια τάρτα 28 εκ. :

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 φλ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 230 γρ. ή 2 φλ. μοτσαρέλλα
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 έτοιμη ζύμη ψυγείου για τάρτα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι 6-8′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά και αλάτι-πιπέρι. Αφήνουμε 1-2′ να μαραθούν και αποσύρουμε.

3. Σ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη μοτσαρέλλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά.

4. Στρώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτα ελαφρώς λαδωμένη ή στρωμένη με χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με τη μουστάρδα και τη γεμίζουμε με τη γέμιση.

5. Ψήνουμε την τάρτα για 25-30′. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο της τάρτας, πρέπει να βγαίνει καθαρό.

6. Αφήνουμε να κρυώσει 10′ πριν σερβίρουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *