Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σολωμός με φρέσκια ρίγανη και ψητές ντομάτες

  Σολωμός, Ψάρι

Ο σολωμός συνδυάζεται σ’ αυτή τη συνταγή με τη φρέσκια ρίγανη και τις ψητές ντομάτες!

Διαβάστε τη συνταγή Σολωμός με φρέσκια ρίγανη και ψητές ντομάτες:

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

Σολωμός:

  • 2 φιλέτα σολωμού 150 γρ. το καθένα, πλυμένα και στεγνωμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκη ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι-πιπέρι

Ντομάτες:

3 μέτριες ώριμες ντομάτες τύπου Pomodoro ή άλλες, σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
κλαδάκια φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185oC.

2. Μαρινάρουμε το σολωμό: τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ρηχό σκεύος με το δέρμα προς τα κάτω. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το σκόρδο και με το μείγμα περιχύνουμε τα φιλέτα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί ο σολωμός σε θερμοκρασία δωματίου (αν δεν είναι πολύ ζεστός ο χώρος, αλλιώς στο ψυγείο)

2. Ψήνουμε τις ντομάτες: Βάζουμε τις φέτες ντομάτας σε μια σχάρα ή ταψί, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε 10′. Θα πρέπει να αρχίσουν να συρρικνώνονται και να σκουραίνουν στην περιφέρεια, προσέχουμε όμως να μην καούν.

3. Βάζουμε στο φούρνο και το σολωμό και ψήνουμε 10-15′, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων.

4. Σερβίρουμε το σολωμό με τις ψητές ντομάτες και τη φρέσκια ρίγανη. Έτοιμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *