Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Σάλτσα πέστο με φρέσκο βασιλικό

  Βασικές συνταγές, Σάλτσες / Ντιπ

Κλασική ιταλική συνταγή η σάλτσα πέστο με βασιλικό για καλοκαιρινές και όχι μόνο μακαρονάδες!

Διαβάστε τη συνταγή Σάλτσα πέστο με φρέσκο βασιλικό:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 60 γρ. φρέσκος βασιλικός, πλυμένος και στεγνός
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και χονδροκομμένες
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 125 ml. ελαιόλαδο (3/4 φλ.)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσέχουμε να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσει.

2. Στο μούλτι ρίχνουμε το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και αλάτι-πιπέρι. Πολτοποιούμε τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

3. Αν θέλουμε προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

4. Μεταφέρουμε το πέστο σε βάζο και προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο ώστε να σκεπάζει την επιφάνειά του. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip για τη συνταγή Σάλτσα πέστο με φρέσκο βασιλικό:

Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα πέστο σε μακαρονάδες αλλά και σε σαλάτες, σάντουιτς, σαν σάλτσα για τα κρεατικά μας και σε ό,τι άλλο επιθυμούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *