Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ρολά με κιμά και μπαχαρικά

  Κρέας, Μοσχάρι, Πίτες, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Τέλεια συνταγή για ρολά με μοσχαρίσιο κιμά,με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση όλο αρώματα!

Διαβάστε τη συνταγή Ρολά με κιμά και μπαχαρικά:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 20-30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. κιμάς από μοσχάρι
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.

2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

4. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα ένα-ένα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

5. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο. Το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο επίσης βουτυρώνουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα μέχρι να έχουμε και τα πέντε το ένα πάνω στο άλλο βουτυρωμένα.

6. Απλώνουμε το μείγμα του κιμά κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς των φύλλων, αφήνοντας λίγη απόσταση από την άκρη. Διπλώνουμε τα πλαϊνά πρώτα, κατά μήκος της στενής πλευράς και μετά τυλίγουμε σε ρολό.

7. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση από την κάτω πλευρά.

8. Ψήνουμε 20-30′ μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό. Κόβουμε σε μικρά ρολά διαγωνίως και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *