Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πέννες φούρνου με σπανάκι και τυριά

  Ζυμαρικά, Πένες

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με πέννες, με την ιδιαίτερη γεύση που δίνει το σπανάκι, η ρικόττα και η μοτσαρέλλα!

Διαβάστε τη συνταγή Πέννες φούρνου με σπανάκι και τυριά:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 30 λεπτά

Υλικά για 8 άτομα:

  • 500 γρ. πέννες (ή άλλα κοντά ζυμαρικά, πχ ριγκατόνι)
  • 500 γρ. ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 280 γ. σπανάκι κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο,ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ρικόττα ή ανθότυρο
  • 200 γρ. μοτσαρέλλα light
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο πυρέξ.

2. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο πρέπει, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα.

3. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι σωτάρουμε 1-2′ στο ελαιόλαδο το σκόρδο και προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι-πιπέρι και τις ντομάτες. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε ακόμη 1-2′.

4. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις πέννες και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη ρικόττα, την παρμεζάνα και τη μισή από τη μοτσαρέλλα.

5. Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ, το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλλα.

6. Ψήνουμε 30′ μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλλα και να ροδίσει το φαγητό γύρω-γύρω.

Tip για τη συνταγή Πέννες φούρνου με σπανάκι και τυριά:

Μπορούμε να ετοιμάσουμε το φαγητό από την προηγούμενη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο χωρίς να το ψήσουμε, καλά σκεπασμένο με μεμβράνη. Απλώς το αφήνουμε 30′ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *