Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μους λευκής σοκολάτας

  Γλυκά, Επιδόρπιο

Ένα αέρινο επιδόρπιο για να ολοκληρωθεί γλυκά το γεύμα μας. Αυτή η συνταγή για μους περιέχει και γιαούρτι, για ακόμη περισσότερη δροσιά!

Διαβάστε τη συνταγή Μους λευκής σοκολάτας:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά για 6 άτομικές μους:

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. βανίλια ή σπόροι από 1 λοβό βανίλιας
  • 2/3 φλ. γιαούρτι
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 1/2 φλ. φυστίκι Αιγίνης χονδροκομμένο

Εκτέλεση:

1. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με 3 κ.σ. από την κρέμα, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί.

2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα με τη βανίλια σε παχύρρευστη μορφή. Ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά.

3. Καθαρίζουμε τον κάδο και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

4. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της κρέμας στη σοκολάτα και τελευταία ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσει τον όγκο της.

5. Γεμίζουμε 6 μικρά μπολ μέχρι τη μέση με τη μους, ρίχνουμε λίγο φυστίκι Αιγίνης σε κάθε ένα και γεμίζουμε το υπόλοιπο με τη μους. Κρατάμε λίγο φυστίκι για να στολίσουμε τα μπολάκια από πάνω.

6. Βάζουμε τις μους στο ψυγείο να παγώσουν, τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *