Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Λαζάνια με κιμά στο τηγάνι

  Ζυμαρικά, Λαζάνια

Σήμερα φτιάχνουμε λαζάνια στο τηγάνι, μια συνταγή με κιμά μοσχαρίσιο, φρέσκο βασιλικό και λιωμένη μοτσαρέλλα!

Διαβάστε τη συνταγήΛαζάνια με κιμά στο τηγάνι:

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 300 γρ. λαζάνια ολικής άλεσης ή απλά, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 συσκ. πουρέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλλα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τυρί ρικόττα ή ανθότυρο
  • 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού σε λωρίδες

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε νερό να βράσει για τα λαζάνια και αλατοπιπερώνουμε τον κιμά.

2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με 1/4 κ.γλ. αλάτι. Αφήνουμε να μαλακώσει 3-4′ και προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας ακόμη 1′.

3. Ρίχνουμε και τον κιμά, σπάζοντας τους σβόλους με μια ξύλινη σπάτουλα και τον ροδίζουμε 5-6′ μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά.

4. Στο μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια για 5′ και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

5. Μόλις ροδίσει ο κιμάς ρίχνουμε τις ντομάτες και τις 3 κ.σ. ψιλοκομμένου βασιλικού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα λαζάνια και φροντίζουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.

6. Μοιράζουμε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλλα και τη ρικόττα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε 15′.

7. Σερβίρουμε με το βασιλικό σε λωρίδες. Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *