Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κοτόπουλο με φετουτσίνι αλφρέντο light

  Διαίτης, Ζυμαρικά, Κοτόπουλο, Κρέας, Φετουτσίνι

Η light συνταγή για κοτόπουλο αλφρέντο, χωρίς κρέμα γάλακτος και πολλά λιπαρά!

Διαβάστε τη συνταγή Κοτόπουλο με φετουτσίνι αλφρέντο light:

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 ή 1/2 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 340 γρ. (1 κονσέρβα) γάλα εβαπορέ ελαφρύ, ζεστό
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο ελαφρύ, ζεστό
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ζωμό από κοτόπουλο (αν χρειαστεί)
  • 2 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο ή ψημένο, κομμένο σε μπουκιές
  • προαιρετικά: μπέικον, ντοματάκια, αρακάς βρασμένος
  • Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε στην άκρη.

    2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο 1-2′, προσέχοντας να μην καεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπούκοβο και τα καβουρδίζουμε.

    3. Σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό γάλα εβαπορέ και το φρέσκο, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το αλεύρι και να μην έχει σβόλους.

    4. Ρίχνουμε και την παρμεζάνα, αλάτι-πιπέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει. Αν γίνει πολύ πηκτή η σάλτσα την αραιώνουμε με λίγο ζωμό ή γάλα.

    5.Βάζουμε τα φετουτσίνι σε ένα μεγάλο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον υλικά το μπέικον, τα ντοματάκια και τον αρακά για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο!

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *