Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αυγά γεμιστά με καπνιστό σολωμό και κάπαρη

  Ζεστά ορεκτικά, Ορεκτικά, Σολωμός, Ψάρι

Μια εύκολη συνταγή για ορεκτικό, τα αυγά γεμιστά ή αλλιώς διαβολικά αυγά ή αυγά μιμόζα, όπως είναι γνωστά. Ο καπνιστός σολωμός και η κάπαρη κάνουν τη διαφορά!

Διαβάστε τη συνταγή Αυγά γεμιστά με καπνιστό σολωμό και κάπαρη:

Προετοιμασία: 20-25 λεπτά

Υλικά για 24 ορεκτικά:

  • 12 αυγά βρασμένα καλά
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 120 γρ. σολωμός καπνιστός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ. χυμός λεμόνι
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • κάπαρη πλυμένη, στεγνή
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

2. Αδειάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και τους ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το σολωμό, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο. Λιώνουμε καλά με πιρούνι το μείγμα και προσθέτουμε πιπέρι όσο θέλουμε.

3. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα είτε με κορνέ είτε με ένα κουταλάκι.

4. Γαρνίρουμε με κάπαρη κάθε αυγό ή και με ένα μικρό κομμάτι σολωμό.

5. Αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν και σερβίρουμε!

Tip για τη συνταγή Αυγά γεμιστά με καπνιστό σολωμό και κάπαρη:

Για να βράσουμε τα αυγά και να έχουμε σφιχτό κρόκο τα βράζουμε για 8 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο βραστό νερό για 15′. Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *