Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Λαζάνια με μελιτζάνες

  Ζυμαρικά

Ας αξιοποιήσουμε τις καλοκαιρινές μελιτζάνες σ’ αυτή τη συνταγή για λαζάνια στο φούρνο, ταιριάζουν τέλεια!

Διαβάστε τη συνταγή Λαζάνια με μελιτζάνες:

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο: 40-45 λεπτά

Υλικά για 1 μέτριο πυρέξ:

  • 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.γλ. αλεύρι
  • 2 συσκευασίες ντοματάκι κονκασέ
  • 10 φύλλα βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 1 πακέτο λαζάνια που δε χρειάζονται βράσιμο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Για τη σάλτσα, πολτοποιούμε το ντοματάκι στο μούλτι. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές και προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας και αλάτι-πιπέρι.

2. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε το βασιλικό και αφήνουμε ακόμη 5 λεπτά να δέσει.

3. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC. Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο αλεύρι, τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10-15′ να μαλακώσουν.

4. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ και απλώνουμε το 1/4 φλ. σάλτσα στον πάτο. Στρώνουμε όσα λαζάνια χρειάζονται για να καλύψουν όλη την επιφάνεια του πυρέξ.

5. Από πάνω απλώνουμε σε στρώσεις τις μισές μελιτζάνες, 3/4 φλ. σάλτσα, 1/2 φλ. μοτσαρέλλα, 1/4 φλ. παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με λαζάνια, μελιτζάνες, σάλτσα, μοτσαρέλλα, παρμεζάνα τελειώνοντας με σάλτσα και μοτσαρέλλα-παρμεζάνα.

6. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30′. Αφαιρούμε το κάλυμμα και ψήνουμε ακόμη 15′ μέχρι να λιώσει το τυρί.

7. Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν 10′ και σερβίρουμε!

Tip για τη συνταγή Λαζάνια με μελιτζάνες:

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα λαζάνια από την προηγούμενη, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε την επομένη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *