Η συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας σάλτσα για πίτσα!
Διαβάστε τη συνταγή Σάλτσα για πίτσα:
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 10-15 λεπτά
Υλικά για 1 1/2 φλ. σάλτσα:
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (σε κύβους)
- 1/4 φλ. πελτές ντομάτας
- 1/4 φλ. βασιλικός φρέσκος
- 1 κ.γλ. ρίγανη ξερή
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 1/4 κ.γλ. ζάχαρη
- πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πολτοποιούμε στο μούλτι την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ και το βασιλικό να γίνει λεία η σάλτσα.
2. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι-πιπέρι και τη ζάχαρη.
3. Αφήνουμε να βράσει για 8-10′, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
4. Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε!
Tip για τη συνταγή Σάλτσα για πίτσα:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα σαν ντιπ για ορεκτικά ή στην πίτσα μας!
Αφήστε μια απάντηση