Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Πατατοσαλάτα με κάρυ

Κατηγορία: Σαλάτες

Αυτή η εξωτική συνταγή για πατατοσαλάτα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Το κάρυ της δίνει γεύση έθνικ κουζίνας στο λεπτό!

Διαβάστε τη συνταγή Πατατοσαλάτα με κάρυ:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 6-10 πατάτες baby
  • 1/4 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. κόκκινο ξύδι
  • 2 κ.γλ. σκόνη κάρυ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
  • 2-3 κλωναράκια σέλερι σε κύβους
  • 1 πράσινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.

2. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τις κόβουμε σε κύβους.

3. Τις ρίχνουμε στο βραστό νερό και τις βράζουμε 15-20′ ή μέχρι να μαλακώσουν (τις ελέγχουμε με ένα πιρούνι).

4. Τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τις ραντίζουμε ελαφρά με λίγο κόκκινο ξύδι. Όσο είναι ακόμη ζεστές το απορροφούν πιο εύκολα και αποκτούν έξτρα γεύση!

5. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το κάρυ, τον κόλιανδρο και το κύμινο. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

6. Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις ανακατεύουμε με το σέλερι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη σως γιαουρτιού και ανακατεύουμε τη σαλάτα απλά να καλυφθούν όλα τα υλικά. Τελευταίο ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

7. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30′ για να ενωθούν οι γεύσεις πριν σερβίρουμε. Η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη για φάγωμα!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>