Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αλμυρά μπισκότα με Cheddar και μουστάρδα

  Κρύα ορεκτικά, Ορεκτικά

Τι καλύτερο από αλμυρά μπισκότα με cheddar ως συνοδευτικό για το ποτό σας! Δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή, ποιος είπε ότι τα μπισκότα μπορούν να είναι μόνο γλυκά;

Διαβάστε τη συνταγή Αλμυρά μπισκότα με Cheddar και μουστάρδα:

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά:

150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
2 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
60 γρ. τυρί Cheddar ή άλλο πικάντικο τυρί, τριμμένο
60 γρ. παρμεζάνα Grana Padano, τριμμένη
3 κ.σ. σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι ολικής άλεσης και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη μουστάρδα μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα τυριά και το σχοινόπρασο και ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.

3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1/2 εκ και κόβουμε μπισκότα με κουπατ διαμέτρου περίπου 5 εκ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. Τοποθετούμε τα μπισκότα στα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 15′.

4. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC. Αφήνουμε να κρυώσουν 5′ και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως. Καλοφάγωτα!

Tip για τη συνταγή Αλμυρά μπισκότα με cheddar και μουστάρδα:

Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, τη βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης ή λαδόκολλας.
Διατηρούνται σε αεροστεγές κουτί για 1 εβδομάδα.

Περισσότερες συνταγές με:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *