Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μπακαλιάρος με πέστο λιαστής ντομάτας

  Μπακαλιάρος, Ψάρι

Ο μπακαλιάρος κοκκινίζει από το κόκκινο πέστο με λιαστή ντομάτα και καυτερή πιπεριά! Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διαβάστε τη συνταγή Μπακαλιάρος με πέστο λιαστής ντομάτας:

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο: 15-20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρος φρέσκος (ή παστός ξαλμυρισμένος
  • 400 γρ. ντομάτα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 180 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
  • 4 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

2. Στο μούλτι πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα, τις φρέσκες ντομάτες με το χυμό τους, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και την πιπεριά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.

3. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το μπακαλιάρο. Σκεπάζουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.

4. Ψήνουμε για 15-20′, προσέχοντας να μη μας στεγνώσει το ψάρι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με το φρέσκο μαϊντανό.

Tip για τη συνταγή Μπακαλιάρος με πέστο λιαστής ντομάτας:

Αν χρησιμοποιήσουμε παστό μπακαλιάρο προσέχουμε να τον έχουμε ξαλμυρίσει καλά για τουλάχιστον 1-2 ημέρες, μουλιάζοντάς τον σε νερό που το αλλάζουμε 2-3 φορές κάθε μέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *