Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Μανιταρόπιτα

  Πίτες, Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ

Μια πλούσια και χορταστική συνταγή για μανιταρόπιτα, σκέτη αμαρτία!

Διαβάστε τη συνταγή Μανιταρόπιτα:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 30-35 λεπτά

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτα αποψυγμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια από κονσέρβα ή φρέσκα
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ή ένα ξερό, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 500 γρ. ανάμικτα τυριά τριμμένα (κασέρι, ρεγκάτο, έμενταλ)
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία)
  • 2-3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.

2. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο να μαραθούν ελαφρώς, προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον και τελευταία τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια τα προσθέτουμε στο τηγάνι στην αρχή μαζί με τα κρεμμύδια). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

3. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γάλα και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

4. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε πυρέξ ή φόρμα για τάρτα που έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη. Αδειάζουμε τη γέμιση και από πάνω την κρέμα γάλακτος.

5. Ψήνουμε για 30-35′ μέχρι να ροδίσει η πίτα ομοιόμορφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *