Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Κις λορέν με μανιτάρια

  Πίτες / Τάρτες / Πίτσα / Σουφλέ, Τάρτες

Η γνωστή αλμυρή τάρτα, η συνταγή για κις λορέν με μανιτάρια για επιπλέον γεύση!

Διαβάστε τη συνταγή κις λορέν με μανιτάρια:

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 30-40 λεπτά

Υλικά για 4 μικρές κις λορέν ή 1 μεγάλη:

Για τη ζύμη:

  • 1 φλ. αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. νερό παγωμένο

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 4 αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 120 γρ, τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 2/3 φλ. μισό-μισό γάλα και κρέμα γάλακτος ή 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

1. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε μαζί με σύρμα το ελαιόλαδο και το νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ενιαία ζύμη. Για μικρές τάρτες κόβουμε τη ζύμη στα 4 και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με το χέρι μας σε δίσκο.

3. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο 4 φόρμες για τάρτα ή μια μεγάλη 25 εκ., μεταφέρουμε κάθε δίσκο ζύμης στις φόρμες και πιέζουμε να ανοίξει σε λεπτό φύλλο.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC.

Για τη γέμιση:

1. Σωτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και αλάτι-πιπέρι.

2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας.

3. Αδειάζουμε τα λαχανικά στη ζύμη, απλώνουμε το τυρί ομοιόμορφα και περιχύνουμε με τα αυγά.

4. Ψήνουμε για 30-35′ τις μικρές τάρτες ή 40-45′ τη μεγάλη κις λορέν.

Τip για τη συνταγή κις λορέν με μανιτάρια:

Διατηρούνται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
Μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη τις ψημένες κις λορέν για αρκετό καιρό και να τις ξεπαγώσουμε όταν θέλουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *