Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Αφράτα μπισκότα με φράουλες

  Γλυκά, Μπισκότα

Απολαυστικά αφράτα μπισκότα με φράουλες, μια γλυκιά συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ!

Διαβάστε τη συνταγή Αφράτα μπισκότα με φράουλες:

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά

Ψήσιμο: 10-15 λεπτά

Υλικά για περίπου 30 μπισκότα:

  • 2 φλ. (340 γρ.) φράουλες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 φλ. + 2 κσ. ζάχαρη
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 90 γρ. βούτυρο από το ψυγείο, σε κύβους
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη με χονδρούς κόκκους για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Στρώνουμε 2 λαμαρίνες φούρνου με χαρτί ψησίματος.

2. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες, το χυμό λεμόνι και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

3. Ανακατεύουμε το 1/2 φλ. ζάχαρη με το ξύσμα και την τρίβουμε με τα χέρια μας να αρωματιστεί από το λεμόνι.

4. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε το αλεύρι, τo baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και με το χέρι μας το σπάμε μέσα στα στερεά υλικά μέχρι να έχουμε χοντρά τρίμματα ζύμης.

5. Ρίχνουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται (ίσα να ενωθούν τα υλικά). Τέλος προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.

6. Παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη, περίπου 1 1/2 κ.σ., και τις τοποθετούμε στις λαμαρίνες αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με την χονδροκομμένη ζάχαρη και ψήνουμε για 10-15′ ή μέχρι να ροδίσουμε ελαφρά.

7. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν 5′ πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα. Διατηρούνται 2-3 ημέρες σε αεροστεγές κουτί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *