Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ρύζι πιλάφι με φρέσκο τόνο και μυρωδικά

  Τόνος, Ψάρι

Απολαύστε τον φρέσκο τόνο μαζί με σπυρωτό ρύζι, μια ελαφριά συνταγή σε συνδυασμό με τα φρεσκοκομμένα μυρωδικά, ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν το ψάρι!

Διαβάστε τη Συνταγή Ρύζι πιλάφι με φρέσκο τόνο και μυρωδικά.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά για 2 άτομα:

  • 160 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή άλλο ρύζι που μένει σπυρωτό
  • 320 γρ. βραστό αλατισμένο νερό
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 φέτες φρέσκος τόνος φιλέτο( συνολικά περίπου 200 γρ.)
  • 2 κ.σ. ξύδι Βαλσάμικο
  • φρέσκα μυρωδικά( δυόσμος, μαϊντανός, σχοινόπρασο κλπ) ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε μία κούπα μετράμε το ρύζι και υπολογίζουμε στο διπλάσιο την ποσότητα του νερού που θα βράσουμε.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, ίσα να μαραθούν. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διαφανές.

3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βραστό νερό και τα κολοκυθάκια και καλύπτουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 12′ ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

4. Μόλις το νερό απορροφηθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σταθεί με κλειστό καπάκι. Μετά από 10′ προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

5. Ψήνουμε τα φιλέτα τόνου σε τηγάνι ή ψηστιέρα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά.

6. Κόβουμε κάθε φιλέτο σε φέτες, προσθέτουμε στο καθένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ Βαλσάμικο και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

7. Σερβίρουμε το πιλάφι μαζί με τις φέτες τόνου. Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *