Συνταγές με κέφι

συνταγές μαγειρικής αγαπημένες

Ιταλική ομελέτα frittata με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

  Ομελέτα, Χορτοφαγικά

Η ιταλική εκδοχή της ομελέτας, η συνταγή της frittata, με την ιδιαίτερη γεύση που δίνει το σπανάκι και το κατσικίσιο τυρί, ολοκληρώνεται στο φούρνο και μας γλιτώνει από το δύσκολο αναποδογύρισμα!

Διαβάστε τη συνταγή frittata με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί:

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. σπανάκι baby
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.σ φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. μαλακό κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC.

2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 6′.

3. Προσθέτουμε το σπανάκι και νοστιμίζουμε με αλάτι-πιπέρι. Σωτάρουμε για ακόμη 5′ και μεταφέρουμε το μείγμα σε πιάτο.

4. Σε μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά μαζί με το τυρί και το σκόρδο και αναμιγνύουμε το σπανάκι στο μείγμα των αυγών.

5. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις 2 κ.σ ελαιόλαδο που απέμειναν και προσθέτουμε το τελικό μείγμα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά στην περιφέρεια, περίπου 5-7′.

6. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου 10′, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Έτοιμο!

Tip για Συνταγή Ισπανική frittata με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί:

Σερβίρουμε τη frittata ζεστή, κομμένη σε τρίγωνα, ως ορεκτικό ή ακόμη και ως κυρίως γεύμα μαζί με μια απλή πράσινη σαλάτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *